В рамках «Місячного» контракту у вересні ціна на газ зросла на 45% — з 2,59 грн до 4,7 грн за куб. м.

Згідно з інформацією трейдерів, ціна індексного контракту з прив'язкою до нідерландського хабу TTF на вересень становила 5,4 грн за куб. м.

Читайте також: Нафтогаз назвав ціну на газ у межах річного тарифу

Коментар НАКу

«Зростання цін обумовлено підвищенням вартості газу на європейських газових хабах, яке традиційно відбувається напередодні опалювального сезону. Разом з тим, цього року збільшення цін є відносно помірним, враховуючи великі запаси газу в українських підземних сховищах газу», — повідомила пресслужба.

У Нафтогазі нагадують, що тариф «Річний» допомагає застрахуватися від зростання цін на газ в період високих цін (опалювальний сезон). Тож всі охочі можуть зафіксувати ціну газу на 12 місяців і платити за блакитне паливо рівними частинами впродовж року.

Читайте також: Нафтогаз підвищив ціну на газ для промспоживачів

«Перед переходом на тариф „Річний“ для клієнта буде розрахований рекомендований річний об’єм споживання газу — або на основі історичних даних за останні 12 місяців, або на основі споживацького профілю (тільки газова плита; газова плита і бойлер; котел та/або газова плита, бойлер)», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо

  • Нафтогаз опублікував нові умови продажу газу для населення після завершення 1 серпня дії спеціальних зобов'язань (ПСО).
  • Компанія пропонує укласти річний контракт на поставку газу зі щомісячним формульним визначення ціни, яка буде відома до початку місяця поставки.
  • До 1 серпня 2020 року ціна газу для побутових клієнтів компанії була єдиною і публікувалася лише після 22 числа місяця споживання.