Згідно з повідомленням Борисенко подав главі Нацбанку Кирилу Шевченку відповідну заяву про звільнення за власним бажанням.

Чим займався Борисенко

На посаді заступника голови НБУ Роман Борисенко відповідав за діяльність фінансово-адміністративного й операційного блоку регулятора.

Він розпочав роботу в Національному банку в серпні 2014 року на посаді директора Департаменту персоналу. Із жовтня 2016 був заступником глави Національного банку України.

До сфери його управління входили питання фінансів, операційної діяльності, управління персоналом і забезпечення діяльності Національного банку.

Читайте також: Нацбанк шукає нового директора департаменту відкритих ринків. Пономаренко покинув НБУ

Головні досягнення на посаді

У НБУ відзначили, що до ключових досягнень Національного банку в цій площині за час каденції Борисенка відносять підвищення інституційної спроможності та внутрішню трансформацію центробанку, зокрема:

  • централізація і виведення неключових функцій і активів за межі Національного банку;
  • реінжиніринг і оптимізація внутрішніх процесів і вдосконалення системи ухвалення рішень Національним банком;
  • удосконалення та автоматизація функцій фінансового управління, контролінгу та адміністрування, операційної функції;
  • перехід на міжнародні стандарти фінансової звітності.

Читайте також: Як новий глава НБУ змінить кадровий склад центробанку

Попередні звільнення

  • З 21 серпня за власним бажанням завершив роботу на посаді директора Департаменту відкритих ринків Сергій Пономаренко. НБУ шукає йому заміну і проводить конкурс.
  • 31 липня Рада Національного банку звільнила за власним бажанням Сергія Холода з посади заступника глави НБУ, який курував сферу платіжних систем і грошового обігу.