Що відомо

Технологічна компанія провела попередні переговори з ByteDance Ltd., власником TikTok, і всерйоз розглядає можливість придбання бізнесу компанії в США, Канаді, Австралії та Новій Зеландії.

Oracle обговорює питання з групою американських інвесторів, які вже володіють часткою в ByteDance, включаючи General Atlantic і Sequoia Capital.

Передісторія

Головним претендентом на покупку TikTok на поточний момент є компанія Microsoft, яка на початку серпня повідомила, що провела переговори щодо можливості придбання підрозділів в США, Канаді, Австралії та Новій Зеландії.

Як повідомлялося, ціна угоди, яка обговорювалася на переговорах, коливається від $ 10 млрд до $ 30 млрд.

Читайте також: Трамп дозволила Microsoft придбати TikTok. Термін до 15 вересня

Microsoft також вивчає питання про придбання глобальних операцій TikTok за межами названих країн, зазначають інформовані джерела. Компанія особливо зацікавлена ​​в покупці бізнесів TikTok в Європі і Індії.

У свою чергу, ByteDance виступає проти продажу активів за межами США, Канади, Австралії та Нової Зеландії, пише FT з посиланням на джерело, близьке до компанії.

Інтерес Oracle до покупки TikTok означає, що у ByteDance з'являється надійна альтернатива пропозиції Microsoft.

Раніше переговори на ранній стадії з TikTok провела Twitter, проте джерела FT відзначають наявність серйозних сумнівів в можливості компанії профінансувати угоду.

Читайте також: В умовах пандемії. Власник відеохостингу TikTok заробив $5,6 мільярда

Тим часом президент США Дональд Трамп випустив новий указ, що обмежує дію TikTok на території Штатів. Указ наказує ByteDance і її дочірнім компаніям відмовитися від усіх активів і позбутися від особистих даних користувачів, зібраних за допомогою TikTok або Мusical.ly в США.

Раніше Трамппідписав указ, згідно з яким протягом 90 днів повинні бути заборонені будь-які угоди будь-якої особи або щодо будь-якого майна, що перебуває під юрисдикцією Сполучених Штатів, з ByteDance Ltd.

Читайте також: Ще одна американська компанія хоче купити TikTok

Трамп також заявив, що робота TikTok в США буде припинена, якщо до 15 вересня додаток не буде продано американській компанії.