Що впливатиме на гривню цього тижня

За словами аналітика, середина серпня часто супроводжується низькою активність на валютному ринку. У зв'язку з цим очікувати стрімких змін на ринку не варто.

НБУ не проводить активних інтервенцій. Водночас учасники, які раніше притримували валюту, очікуючи зростання курсу долара, змушені її продавати за нижчими цінами. А зниження курсу тільки і підсилює ці тенденції.

Читайте також: Нацбанк купив на міжбанку $ 223 мільйони за минулий тиждень

Як пройшов тиждень

Минулий тиждень для гривні завершилася в зеленій зоні. Євро закрило тиждень на рівні в 32,40, долар — 27,30. Готівковий ринок за цей період відзначився зниженням курсу долара на 30 копійок до 27,20 грн/$.

Позитивна динаміка гривні минулого тижня обумовлена ​​зниженням долара на світових ринках, цей факт і відіграється гривнею.

Читайте також: У Мінекономіки спрогнозували середньорічний курс долара на три роки

Прогноз курсу

За прогнозом аналітика, цього тижня, якщо не буде нових потрясінь, гривня продовжуватиме своє зниження до позначки в 27 грн/$.

Готівкова гривня вже до кінця тижня наблизиться до позначок в 26,95 грн/$ у продажу і 27,20 грн/$ в покупці.

Читайте також: Курсове затишшя: що підтримає гривню

У парі з євро гривня ще в п'ятницю на міжбанку тестувала позначку 32,30 грн/$. При цьому умов для зміни поточного тренда по євро поки немає. До наступного тижня ми маємо всі шанси побачити євро по 32, 00 грн/$, вважає аналітик.