Міністерство економіки оприлюднило урядовий прогноз економічного і соціального розвитку України на 2021-2023 роки.

Зарплатна мінімалка 5 тисяч: чи стануть українці багатшими

З 1 вересня зарплатна мінімалка може зрости до 5 тис. грн. Відповідну пропозицію президента парламент готовий розглянути на позачерговому пленарному засіданні у вівторок, 25 серпня.

Долар по 30, низька інфляція і чого чекати від золота (відео)

У свіжому випуску програми «Прямо по курсу» обговорюємо «гострі» проблеми в економіці.

У Мінекономіки спрогнозували середньорічний курс долара на три роки

Згідно з базовим макропрогнозом Кабміну, середньорічний обмінний курс у 2020 році складе 27 грн/$. У попередньому консенсус-прогнозі за квітень 2020 року очікувалося, що курс становитиме 28,85 грн/$.

Рейтинг забудовників Києва: хто здав в експлуатацію 405 тисяч «квадратів»

Карантин і корона-криза хоча і завдали удару по будівельній галузі, але не зупинили її. У свіжому рейтингу забудовників Києва «Мінфін» підрахував, скільки нових будинків введено в експлуатацію в першій половині року і які компанії вийшли в лідери. І, що не менш важливо, ми з'ясували, які проблеми чекають на покупців новобудов.

Чому в кризу продажі авто в Україні продовжують бити рекорди

За даними Autoconsulting в липні було реалізовано майже 9 тис. нових машин. Це майже на 15% більше, ніж у попередньому місяці, та на 10,2% перевищує продажі липня минулого року.
«Мінфін» розбирався у причинах цього феномена.

Що робити, якщо кредит виявився занадто дорогим? Як вчинити, якщо кілька кредитів від банків і МФО створюють плутанину в сімейних фінансах? Сьогодні банки пропонують рішення — обміняти незручні або дорогі борги на новий кредит, виданий на вигідних умовах. «Мінфін» вивчав пропозиції банків з рефінансування діючих кредитів фізосіб.

FacePay24: Приватбанк запустив перші в Україні біометричні POS-термінали

Приватбанк запустив перші в Україні біометричні платіжні POS-термінали з технологією FacePay24, яка дозволяє оплачувати покупки обличчям. Про це повідомив керівник напрямку обслуговування торгових підприємств Приватбанку Євген Васильцов.