У поданій заяві банк стверджує, що визначення судді для розгляду заяви у справі № 757/7499/17 за позовом 6 компаній-нерезидентів, пов'язаних із родиною Суркісів, здійснювалося з порушенням встановленого порядку визначення судді.

У заяві, зокрема, зазначається, що суддя Вовк С.В. в порушення вимог законодавства, зловживаючи службовим становищем, прийняв до розгляду заяви позивачів.

У банку вважають, що зазначені дії грубо порушують право на повноважний суд, ставлять під сумнів справедливість та незалежність суду та підривають авторитет і престиж судової влади в суспільстві. У діях судді Печерського районного суду м. Києва Вовка С.В. вбачаються ознаки кримінальних правопорушень, а саме: зловживання владою та втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду.

Як повідомлялось раніше, 10 серпня 2020 року Приватбанк звернувся до Печерського районного суду міста Києва з заявою про відвід судді Вовка С.В. від розгляду цивільної справи №757/7499/17 за позовом 6 компаній-нерезидентів, пов'язаних із родиною Суркісів, про зобов'язання Банку повернути близько 350 млн доларів США.