Скільки ПРРО зареєстрували

«Майже за тиждень роботи безкоштовного фіскального додатка від Податкової служби можливістю зареєструвати і застосувати ПРРО скористалися 143 суб'єкти господарювання, які зареєстрували 26,3 тис. реєстраторів. При цьому фіскалізовано 631 тис. чеків», — повідомив Марченко.

Згідно з останньою статистикою із загальної кількості суб'єктів господарювання, які зареєстрували ПРРО, 72% є фізичними особами-підприємцями, 28% — юрособами.

Читайте також: Книгу обліку доходів ФОП скасували. Зеленський підписав закон

Які сфери активно реєструють ПРРО

На першому місці із застосування ПРРО фінансові компанії, які зареєстрували 98% від загальної кількості ПРРО. На другому місці діяльність у сфері торгівлі, зокрема роздрібна торгівля газетами та канцелярськими товарами роздрібна торгівля фармацевтичними товарами та інтернет-торгівля.

Можливістю застосовувати програмні реєстратори також вже скористалися суб'єкти господарювання, які ремонтують автотранспортні засоби, що надають туристичні та перукарські послуги, а також салони краси, ресторани, приватні медичні та стоматологічні установи.

Читайте також: «РРО в смартфоні»: хто, коли і як буде їх використовувати

«Є певна кількість суб'єктів, які за власним бажанням почали використовувати ПРРО, хоча для них обов'язок використання РРО, як класичних, так і програмних, вводиться лише з наступного року», — зазначив Марченко.

За словами міністра, це означає, що бізнес сприймає і підтримує ініціативу Мінфіну і Податкової служби.

Нагадаємо

  • З 1 серпня 2020 року бізнес може використовувати програмні РРО замість традиційних касових апаратів.
  • Отримати програмні РРО від ДПС можна безкоштовно. Встановити їх можна на смартфон, планшет, комп'ютер або інший пристрій, який має ОС Android і Windows та підключення до інтернету.