Багато компаній-покупців, якщо у них є час по оплаті валютних контрактів — вважають за краще перед вихідними розмістити наявну у них гривню на короткі депозити в банку, щоб вже на початку наступного тижня починати проводити свої валютні операції, заробивши відсотки за суботу- неділю. Тому сьогодні усі бажаючі купити валюту і закрити свої валютні операції — активно попрацюють у першій половині дня, щоб встигнути і проплатися купленою валютою, а у другій половині сесії — на торгах залишаться лише деякі запізнілі клієнти і спекулянти з невеликими обсягами операцій.Не буде багато часу і у продавців — їм потрібно встигнути продати валютну виручку в першій половині дня і провести свої гривневі розрахунки перед вихідними.Тому усі основні операції на міжбанку пройдуть до обіду.
Крім цього, знову будуть помічені і нерезиденти, які майже щодня купують зараз валюту за рахунок гривні, отриманої від погашень ОВДП, а також «дочки» іноземних компаній з покупкою валюти під репатріацію дивідендів. У моменти виходів цих гравців — реальні продавці та спекулянти традиційно будуть намагатися максимально підтягнути котирування.
ВІДЕО: Золотий серпень: як заробити на курсі долара та рекордній вартості золота
Враховуючи фактор закінчення тижня — основним засобом заробітку для спекулянтів сьогодні будуть: 1) формат торгівлі валютою «у дві сторони»; 2) гра на різницях готівкового та безготівкового курсів; 3) операції з євро, який через продовження валютних ралі по парі євро / долар на міжнародних ринках — залишається дуже привабливим для гри як на зовнішніх, так і на українському ринках.
Загальний курсової тренд на торгах 7 серпня, як і раніше — буде формувати поведінка великих гравців та їхні курсові завдання. На цьому тижні Нацбанку всього один раз (у середу 5-го числа) вдалося поповнити свої резерви і лише на $ 20 млн, тому при сприятливій можливості — регулятор намагатиметься сьогодні ще продовжити викуп долара на торгах для поповнення ЗВР.
Більшість обмінників банків і фінкомпаній продовжать працювати у форматі «з обороту» зі спредом між купівлею та продажем по долару у 15-25 копійок і по євро — у 20-30 копійок. Значного попиту на готівкову валюту у населення зараз немає і тому особливого тиску на курс гривні з боку готівкового ринку в даний час не спостерігається. Курси обмінників зараз залишаються заручниками поведінки безготівкової валюти на міжбанку.
Котирування міжбанку за прогнозом «Мінфіну» на 7 серпня будуть знаходитися у межах: долар — коридор 27, 57 — 27, 85 гривень, євро — коридор 32,53 — 33, 05 гривень.
На готівковому ринку курс в обмінниках фінкомпаній і банків буде перебувати у межах: долар — коридор котирувань покупок і продажів 27,40 — 27,95 гривень, євро — коридор 32,33 — 33,10 гривень.

Котирування готівкового валютного ринку на 10 ранку:

Курс долара в банках: прийом 27,45-27,58 і продаж 27,74 -27,90 гривень.
В обмінниках фінкомпаній: купівля 27,55 -27,63 гривень і продаж 27,67 -27,70.

Слухайте прогнози від «Мінфіну» на «Просто радіо»

Подкаст з останнім випуском «Прямо по курсу» можна послухати тут:

Google Podcasts https://cutt.ly/nsryejI

Apple Podcasts https://cutt.ly/dsrydPm

Breaker https://www.breaker.audio/minfin/e/68344748

Партнер прогнозу курсу — Приватбанк

Немає нічого ціннішого за життя. Благодійний фонд «Приватбанку» в межах програми «Дихай! Разом проти коронавірусу» передав до лікарень 12 апаратів штучної вентиляції легень і закупив ще 15.

Приватбанк — беремо і допомагаємо!

Стежте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram