Прогноз банку

Прогноз щодо зростання світової економіки в 2021 році на 5,5% залишився незмінним.

У травні банк прогнозував падіння світового ВВП за підсумками року на 6%, зараз він чекає його скорочення на 4,5%.

«Більш швидке, ніж очікувалося, відновлення економіки в поточному році дещо послаблює очікування на першій половині 2021 року, як і несподівано стійке поширення коронавірусу в США, і сигнали про можливе зростання захворюваності по всьому світу взимку, — йдеться в огляді. — У той же час, наші очікування, пов'язані з масштабами вакцинації до середини 2021 року, зросли, у зв'язку з чим покращився наш прогноз для другої половини року, і це дозволило зберегти незмінним прогноз на весь рік на рівні 5,5%».

Читайте також: У МВФ розповіли, за скільки років світова економіка оговтається після пандемії

Аналітики очікують, що темпи економічного зростання у світі будуть сповільнюватися після 2021 року, але збережуться вище трендових рівнів. Безробіття, за їх оцінками, повернеться до докризових рівнів до 2024-2025 рр.

«В умовах сталого недовикористання трудових ресурсів інфляція, як очікується, буде залишатися досить стриманою при дуже поступовому посиленні в більшості регіонів, — йдеться в огляді. — Ми очікуємо, що інфляція в США досягне цільового показника ФРС до 2025 року, тоді як Банк Японії і Європейський центральний банк продовжать боротися за досягнення цілей по інфляції».

Читайте також: Пост-вірусна економіка: що чекає Україну?

Економіка єврозони

Економіка єврозони в 2020 році скоротиться на 8,6%, а не на 12%, як передбачалося в травні. Прогноз зниження ВВП Німеччини на цей рік покращено до 6,4% з 9%, Великобританії залишений на рівні 11,5%.

США

Прогноз падіння ВВП США на 2020 рік покращено аналітиками Deutsche Bank до 5,2% з очікуваних раніше 7,1%, прогноз зростання економіки на 2021 рік підвищений до 3,1% з 2,6%.

Читайте також: Світ втратив $3,4 трильйона через пандемію коронавірусу — ООН

Китай

Економіка Китаю, згідно з прогнозом експертів, збільшиться на 1,6% в поточному і на 8,8% у наступному році.

Японія

Економіка Японії — відповідно знизиться на 6,4% і зросте на 1,6%.

Індії

Індії — скоротиться на 5,8% і підвищиться на 5,6%.

Читайте також: Глава JPMorgan прогнозує «важку рецесію в поєднанні з фінансовим стресом»

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».