Гейтс сказав, що він запропонував членам Конгресу додати ще $8 млрд до додаткових заходів економічної допомоги, які наразі обговорюються, щоб допомогти менш розвиненим країнам отримати вакцину майбутнього, пише mind.

«Ми намагаємося зупинити це зараз не тільки в багатих країнах», – наголосив він.

Читайте також: У США успішно випробували вакцину проти COVID-19. Попереду ще дві фази тестів

Допомога Гейтса

Фонд Білла і Мелінди Гейтс виділив понад $350 млн на дослідження covid-19. Велика частина цих коштів спрямовується не тільки на дослідження, а й на виробничі потужності, які допоможуть поширювати вакцини по усьому світу.

Читайте також: Білл Гейтс розповів, чому коронавірус навчить світ

Зокрема, Гейтс сказав, що він фінансував розробку препаратів від AstraZeneca PLC, Johnson & Johnson і Novavax Inc. За його словами, вони є найдешевшими і демонструють гарні результати на ранніх випробуваннях.

Страхування від COVID-19. Виплата до 50 тисяч гривень

У всьому світі в розробці знаходиться більше сотні вакцин, більше двох десятків з яких проходять клінічні випробування на людях. Коли стає ясно, що вакцини – це найкраща надія на приборкання пандемії і надання країнам можливості повністю відкрити свою економіку, кожна з них щосили намагається отримати доступ до поставок.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі«Економіка та коронавірус».