«Кожен підприємець повинен бути поєднанням різних навичок», — сказав Гейтс, виступаючи на конференції Salon des Entrepreneurs в 2007 році. Але найголовніший з них — це здатність підприємця «бути продавцем».

Треба «не тільки переконувати клієнтів купувати ваш продукт, але і переконувати людей видавати вам кредит і влаштовуватися на роботу у вашу компанію», — додав засновник Microsoft.

Читайте також: Білл Гейтс розповів, чому коронавірус навчить світ

За його словами, знайти правильну команду, яка зможе рости разом з вами, дуже важливо.

«Ви хочете, щоб навички співробітників були такими, що їх працездатність, навіть коли ви доберетеся до 10 або 50 чоловік в команді, зможе рости разом з компанією», — сказав Гейтс. Якщо вам потрібні «сверхкваліфіковані люди», ви повинні бути дуже переконливі, пояснюючи, чому вони повинні приєднатися до проекту, додав він.

Підприємці помилково вважають, що їх навик продавати потрібен тільки для спілкування з клієнтами, але, за словами Гейтса, «це частина лідерства». Здатність продавати цим людям своє бачення дозволить найняти кращих, а не просто посередніх співробітників, упевнений він.

Читайте також: Білл Гейтс розповів про бізнес-книзі, яку радить друзям і колегам

І справа не тільки в залученні талантів. Гейтс також зазначив, що навичка продавати допоможе швидше знайти банкірів, інвесторів та інших людей, які готові інвестувати у ваші ідеї.