Верховна Рада підтримала кандидатуру Кирила Шевченка на посаду голови Національного банку України (НБУ). За проголосували 322 народних депутати.

«Я не допущу неконтрольованої емісії»: новий голова НБУ про курс долара і економіку

Верховна Рада підтримала призначення Кирила Шевченка головою Нацбанку. Перед голосуванням він розповів депутатам про своє бачення роботи очільника НБУ і політики регулятора. «Мінфін» відібрав головні тези Кирила Шевченка.

Новий голова НБУ. Що буде з інфляцією і курсом гривні (відео)

Про нового голову НБУ є різні думки. Міністр фінансів Сергій Марченко вважає, що «кандидатура Шевченка — найбільш оптимальна і вдала». А член Ради НБУ Віталій Шапран переконаний, що саме відсьогодні «рівень незалежності НБУ зріс». Водночас багато хто вважає, що результатами зміни голови НБУ стануть долар по 30 і двозначна інфляція.

Декларація. Скільки грошей на рахунках у нового голови НБУ

Верховна Рада проголосувала за призначення Кирила Шевченка головою Нацбанку. Відповідно до закону, кандидати на цю посаду перед призначенням мають подати майнову декларацію.

Кожен 5-й бізнес очікує погіршення свого фінансового стану. Опитування НБУ

Бізнес погіршив очікування щодо відновлення економіки, інфляції та власних фінансових і виробничих результатів у наступні 12 місяців. Про це свідчить опитування керівників компаній, проведене Нацбанком у другому кварталі.

Чи накриє світ восени хвиля дефолтів

Наслідки коронавірусу спровокували безпрецедентне падіння світової економіки. Очікується, що ВВП США і Німеччини у 2020 році впаде на 8%, Британії — на 10%, Франції, Італії та Іспанії – на 12%.