«Мінфін» проаналізував, які доходи новий очільник НБУ отримав минулого року та які активи має у власності.

Доходи

Загальний дохід Кирила Шевченка минулого року становив близько 28,7 млн грн. Основну частину цієї суми склали заробітна плата – майже 14,6 млн грн, доходи від відчуження нерухомого майна – 13,3 млн. грн та відсотки з депозитів — 426 тис. грн.

Єдиним джерелом доходів дружини Кирила Шевченка була заробітна плата, яка становила 89 тис. грн.

Заощадження

Всі свої гроші Кирило Шевченко тримає на рахунках в Укргазбанку. Це майже 873 тис. грн, 167 тис. євро і 3 британські фунти.

Заощаджень у доларах у Шевченка немає. Так само немає і готівкових заощаджень.

Його дружина має депозит у Приватбанку на суму близько 3,5 тис. грн.

Нерухомість

У спільній власності подружжя Шевченків є квартира в Києві площею 304 м.кв., а також 2 паркомісця для автомобілів. Крім того, дружині належить земельна ділянка в АР Крим площею 1200 м.кв., придбана у 2008 р.

Також вони мають право користування квартирою в Києві, площею 72 м.кв. та іншим домоволодінням на 280 м.кв., земельними ділянками площею 2500 м.кв. і 308 м.кв. у Київській області.

Транспортні засоби

У власності Кирила Шевченка значиться автомобіль Peugeot Partner 2016 р випуску. Також він має право користування автомобілями Mercedes-Benz G500, Land Rover і човном Super Air Nautique G23.

Читайте також: Чому НБУ ніколи ще не був незалежним

Інші цінні речі

Серед цінного рухомого майна крім автомобілів у декларації нового голови НБУ вказаний лише телевізор Loewe.

Що ми знаємо про Шевченка

Кирило Шевченко з 2015 року очолює державний Укргазбанк, більше 20 років працює у банківській системі. Має багато зв’язків та отримав чималий вплив.

Йому вдалося знайти точки дотику і з командою колишнього президента Петра Порошенка, і Володимира Зеленського. Кажуть, що саме завдяки зусиллям Шевченка, його заступник Євген Мецгер в Укргазбанку очолив державний Укрексімбанк. Також він лобіював Геннадія Хелемського на посаду голови Ощадбанку, але в останній момент той програв Сергію Наумову з Піреус Банку.

Читайте також: Де візьмуть 100 мільярдів для бюджету: намалюють або знову позичать

Головним досягненням Кирила Шевченка ЗМІ вважають очищення балансу Укргазбанку від токсичних активів після кризи 2014-2016 років.