Особливо актуальним цей сервіс став тоді, коли багато країн світу після пандемії знову поступово дозволяють в'їзд трудовим мігрантам. Багато наших співвітчизників і в період пандемії залишалися за кордоном, не маючи можливості повернутися, і надавали фінансову підтримку своїм близьким в Україні, перебуваючи в Польщі, Італії, Фінляндії, Канаді чи будь-якій іншій країні світу.

Українські банки миттєво зреагували на ситуацію: раніше в нашій країні послугу з переказу грошей з карток іноземних банків на рахунки в українських банках надавали лише 2-3 фінансові установи, але зараз ще декілька із них стали активно розвивати цей напрямок. Так, наприклад, нещодавно Forward Bank оголосив про можливість безоплатно переказувати гроші з карток закордонних банків на рахунки своїх клієнтів. Це значить, що тепер з карток закордонних банків можна безоплатно поповнювати будь-який рахунок, відкритий у Forward Bank: картковий, поточний, депозитний або кредитний.

«Forward Bank впровадив послугу безоплатних переказів з карток іноземних банків, що працюють за кордоном, на картки та рахунки клієнтів банку», — повідомила його пресслужба. У якій би країні світу не перебували ваші рідні чи близькі, їм тепер не треба платити комісії за переказ коштів в Україну. Цей сервіс буде зручним і для тих, хто раніше взяв кредит, а зараз їде на заробітки — поповнювати власний кредитний рахунок також можна безоплатно з картки будь-якого банку світу. А за допомогою інтернет-банкінгу легко керувати своїми заощадженнями — відкривати та поповнювати депозити, поточні або карткові рахунки.

Ні відправник, ні одержувач також не платять комісії за міжнародні транзакції з карток на рахунки у Forward Bank. Зарахування коштів на будь-який рахунок, відкритий у цьому банку, відбувається дуже швидко. Крім цього, Forward не стягує плату або комісії за конвертацію з валюти країни відправника в гривню, а обмін валют відбувається за внутрішніми курсами міжнародних платіжних систем Visa і MasterСard.

Важливо зазначити, що КокоКард від Forward Bank дозволяє знімати свої кошти безоплатно в банкоматі будь-якого банку на території нашої країни.

Для здійснення переказу потрібно лише ввести в Forward Оnline інформацію про картку відправника та дані про рахунок одержувача, а також код підтвердження, який прийде відправникові грошей на номер його телефону.

Таким чином українці, що тимчасово працюють за кордоном, можуть заощаджувати у себе на батьківщині — поповнювати свій банківський вклад у Forward Bank, не втрачаючи гроші на переказах і комісіях за обмін валют.

Максимальна сума однієї операції — до 50 тис., а за добу сума таких транзакцій між карткою іноземного банку та будь-яким рахунком в українському Forward Bank не повинна перевищувати 149 тис. грн. Протягом 24 годин можна робити не більш як 5 транзакцій.

Нагадаємо, Forward Bank входить до групи банків з іноземним капіталом згідно з класифікацією Національного банку України і є членом Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.