Навіщо це роблять

Працівників Нацбанку переводять на трудовий контракт для того, щоб новий глава відомства не зміг звільнити людей, коли очолить центробанк.

Читайте також: Рожкова сподівається, що новий голова НБУ збереже команду

У своєму пості Василевська-Смаглюк зазначила, що за трудовим контрактом звільнити людину набагато складніше. Для цього потрібна вагома причина: смерть, доведений у суді вирок. У разі звільнення працівнику мають виплатити серйозну компенсацію.

«Тобто звільнення всіх, хто залишиться після Смолія і Рожкової, коштує державі дорожче, ніж їх довічне утримання. А що робити? Незалежний орган!», – написала вона.

Відео: Боротьба за крісло голови НБУ: лідери, перші втрати та курсові ризики

Раніше повідомлялося

  • Правління НБУ очікує призначення нового глави і продовжує повноцінно функціонувати для збереження макроекономічної і фінансової стабільності. Про це заявила в. о. голови НБУ Катерина Рожкова.
  • «Сподіваюся, новий глава захоче зберегти нашу команду, враховуючи, що у нас є діючі контракти і безліч реформ за різними напрямками, які в процесі реалізації», - сказала Рожкова.
  • Глава Нацбанку Яків Смолій 1 липня подав заяву про відставку через політичний тиск. Президент прийняв заяву, 3 липня відставку підтримала Рада.

Читайте також: Шевченко vs Лавренчук: Рейтинг претендентів на посаду глави НБУ від читачів «Мінфіну»