Такий ріст привів до підвищення капіталізації Тесла до 208,7 мільярда доларів. Так, компанія стала найдорожчою у світі в сфері автопрому. Виробника електрокарів вдалося обігнати Toyota Motor, капіталізація якої складає 201,9 мільярда доларів.

З початку поточного року акції Тесла подорожчали більше, ніж у два рази – з 418 до 1135 доларів. При цьому варто відзначити, що ринкова вартість Toyota знизилася більше, ніж на 10%.

По завершенні першого квартального періоду компанія Тесла випустила 103 тисячі машин. Це всього лише 4% від 2,4 мільйона авто, які були зроблені Toyota.

Автовиробник Toyota першим на ринку випустив газоэлектрического гібрида Prius. При цьому компанія трохи запізнилася з повним переходом на виробництво електрокарів, визначивши для себе пріоритет на водневих паливних елементах. Сьогодні компанія інвестує мільйони в розробку електрокарів і безпілотних автомобілів.

Компанія LBLV нагадує, що Тесла вийшла на біржу NASDAQ десять років тому. За цей час її акції подорожчали на 5837%. Тоді, 10 років тому, акцію Tesla можна було купити за 17 доларів. За цей час акції Форд впали в ціні на 50%, а General Motors – на 27%.

Александер Дубинський, фінансовий аналітик LBLV