Що це означає

Це значить, що американські компанії не матимуть змоги скористатись програмою державних субсидій в розмірі $8,3 млрд, відому як Universal Service Fund, для покупки, обслуговування або підтримки будь-якого обладнання або послуг у двох китайських телекомунікаційних гігантів.

Очільник FCC Аджіт Пай зяавив, що відповідне рішення було прийняте з огляду на велику кількість вагомих доказів.

Читайте також: Уряд США вирішив придбати Ericsson та Nokia для конкуренції з Huawei

Також він додав, що, оскільки китайські компанії підкоряються китайським законодавством, вони можуть бути зобов'язаними співпрацювати з розвідувальними службами своєї країни.

Цей крок є черговим ударом Вашингтону по Huawei і ZTE в межах масштабної кампанії США проти китайських телекомгігантів.

Передісторія

В минулому році Huawei внесли до «чорного списку» США, у травні був прийнятий новий закон, спрямований на те, щоб відрізати компанію від основних поставок напівпровідників.

Читайте також: У США заборонили держструктурам користуватися технікою Huawei і ZTE

На додачу, адміністрація президента Дональда Трампа намагається переконати уряди інших держав не співпрацювати з Huawei, зокрема, у розгортанні мереж п’ятого покоління.

Раніше адміністрація Трампа дійшла висновку, що провідні китайські компанії, в тому числі виробник телекомунікаційного обладнання Huawei Technologies і Hikvision, яка спеціалізується на відеоспостереженні, знаходяться у власності або під контролем китайських військових.