Що йдеться в постанові

Суд призупинив дію рішення наглядової ради Ощадбанку про затвердження Наумова переможцем конкурсного на посаду голови правління банку.

Також Ощадбанку заборонено вчиняти дії, спрямовані на призначення Наумова керівником та/або підписантом Ощадбанку, в тому числі проводити збори акціонерів, до завершення судового процесу.

Це рішення вже набрало чинності, але може бути оскаржене в Київському апеляційному суді.

Призначення Наумова також намагається оскаржити через Окружний адміністративний суд міста Києва народний депутат Максим Бужанський. Суд відкрив провадження і призначив засідання на 2 липня.

Передісторія

  • У березні 2020 був оголошений конкурс на голову правління Ощадбанку, але на початку травня його скасували і оголосили новий.

  • Глава Ощадбанку Андрій Пишний вирішив не брати участь у конкурсі. У фінал вийшли п'ять кандидатів: Геннадій Хелемський зараз очолює один з департаментів Укргазбанку, Галина Пахачук — заступник голови Приватбанку, Сергій Наумов, голова правління Піреус Банку, Антон Тютюн — заступник голови в Ощадбанку, Сергій Магдич — заступник Пумбу.

  • 18 червня стало відомо, що у конкурсі на голову правління Ощадбанку переміг чинний глава Піреус Банку Сергій Наумов.

  • 24 червня перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова заявила, що Нацбанк вітає завершення конкурсу на посаду нового глави Ощадбанку та вважає його таким, що відбувся.