Рішення комісії

«За результатами розгляду (скарги „Укртатнафти“, „Укрнафти“ і „Укргазвидобування“) комісія встановила, що наведені в скарзі доводи не є достатніми для порушення антисубсидиційного розслідування щодо імпорту в Україну окремих продуктів перероблення нафтової сировини (дизельного палива та скрапленого газу) походженням з Російської Федерації», — йдеться в ньому.

Також МКМТ припинила антисубсидійовану процедуру щодо імпорту в Україну дизпалива і скрапленого газу походженням з Росії.

Читайте також: Лідери ЄС вирішили продовжити економічні санкції проти Росії

Коли рішення набуває чинності

Це рішення набирає чинності з дня доведення його до відома компанії «Укртатнафта», найбільшої нафтовидобувної компанії «Укрнафта» та державної газодобувної компанії «Укргазвидобування».

Читайте також: У Кабміні розповіли, подорожчає паливо через нові мита для РФ

Нагадаємо

  • На початку 2020 року групи «Приват» і «Нафтогаз» подали скаргу в Міжвідомчу комісію з міжнародної торгівлі, вимагаючи введення мит на імпорт палива і скрапленого газу на рівні 8,46% з щорічним підвищенням до 2024 року до 25,4%.
  • Раніше аграрії у Кабміні протестували проти підвищення цін на продукти через мит на паливо.
  • Також автоперевезення можуть подорожчати через мита на дизпаливо.
  • У лютому 2020 року імпорт дизельного палива з Росії збільшився на 40% до 200,8 тисяч т порівняно з січнем (142,5 тисяч тонн) і дозволив частково компенсувати зниження поставок з Білорусі.