Причина падіння

Це станеться, якщо ціна монети не зможе подолати верхню межу трикутника, яка проходить в районі $10 500. Вона виступає в якості опору і перешкоджає подорожчанню монети останні кілька років.

Сценарії аналітиків

Можливий і сценарій зростання, відзначили експерти. Якщо курс криптовалюти подолає опір на $10 500, це буде означати, що він вийшов зі спадного тренда, в якому перебував з 2018 року. Таким чином ціна активу перейде у фазу довгострокового подорожчання.

Читайте також: Інвестори збільшують вкладення в криптовалюту

Оптимістичного погляду щодо майбутнього котирувань біткоіна дотримується аналітик порталу Cointelegraph Кіт Вейринг. Він також зазначив опір в $10 500 і припустив, що ціна активу підніметься до цього рівня вже найближчим часом. Якщо вона подолає його, то продовжить рости до $12 000. У середньостроковій перспективі  — $13 900.

Вейринг уточнив, що сценарію з падінням заперечувати не можна, але він малоймовірний. Найближчий рівень підтримки сформувався на $9250, наступний — на $9000. Якщо курс криптовалюти опуститься нижче цього значення, ймовірно, він впаде до $8000.

Читайте також: Біткоін досяг $ 9800, наступна зупинка — $10 тисяч

Вигідні інвестиції з бонусами від «Мінфіну»