Fortune. Так штат сподівається повернути на робочі місця тих, кому вигідніше отримувати допомогу по безробіттю, ніж працювати.

Хто отримає гроші

Губернатор штату Айдахо Бред Літтл заявив, що мешканці штату, які повернуться на робочі місця, отримають з бюджету виплату в розмірі $1,5 тис. Ті ж, хто вийде на неповний робочий день, зможуть претендувати на додатковий бонус в $750.

Зараз жителі Айдахо, які залишилися без роботи через епідемію коронавірусу, отримують допомогу по безробіттю. За допомогою грошового бонусу керівництво штату має намір мотивувати їх вийти на робочі місця.

Читайте також: США припинять видавати грін-карти та імміграційні візи

Бонус за вихід на роботу більше, ніж допомога по безробіттю в Айдахо. Керівництво штату розраховує, що він дозволить знизити рівень безробіття і відновити економіку. Але якщо хтось не захоче працювати, їм продовжать платити допомогу.

Страхування від COVID-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Лише на бонуси безробітним передбачається виділити з бюджету $100 млн, ці кошти ― частина допомоги, яку штат отримав з федерального центру на порятунок економіки від наслідків пандемії.

Під час пандемії та пов'язаних з нею обмежувальних заходів рівень безробіття в Айдахо виріс до 11,5%, зараз у штаті налічують понад 100 тис. безробітних.

Дивіться також: Чи варто повертатися в офіси: міфи і реальність віддалених команд

Нагадаємо

Раніше повідомлялося, рівень безробіття в Сполучених Штатах у другому кварталі поточного року у зв'язку з наслідками пандемії нового коронавіруса може досягти 20-25%.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».