Кому пощастить

На думку президента, потрібно скасувати візи для громадян Китаю, Австралії, Нової Зеландії або арабських країн, які приїжджають в Україну як туристи.

«Потрібно лібералізувати візову політику: якщо країни скасовують візи для українців, які до них приїжджають, ми для них скасовуємо. Нам потрібно конкурувати за туриста», — заявив Зеленський.

За оцінками туроператорів, іноземець за день витрачає $120-150 і в середньому перебуває в Україні 3-4 дні.

Читайте також: Єгипет запроваджує візи для туристів

Президент закликав представників галузі разом попрацювати над тим, щоб зацікавити іноземних туристів у відвідуванні унікальних місць в нашій країні.

Є речі в Україні, яких немає в інших країнах, на які хочеться подивитися і показати їх західному туристові. Що ми можемо зробити безпосередньо цим літом, щоб залучити іноземного, західного туриста, який привозить гроші?" — зазначив він.

Читайте також: Європа змінить правила отримання шенгенських віз

Внутрішній туризм

Також глава держави підкреслив, що в даний момент через пандемію коронавірусу і закриття кордонів з'явилися можливості для розвитку внутрішнього туризму, і українська влада має намір працювати над збільшенням туристичної привабливості України.

«Через коронавірус ми бачимо, що внутрішній туризм в Україні може бути дуже популярним. Питання — що може зробити влада для туризму», — сказав Зеленський.

У зв'язку з цим він запропонував визначити в кожній області України «туристичний магніт» — об'єкт, який могли б розвивати влада і бізнес для залучення туристів.

Читайте також: 7 євро за в'їзд. Українцям ускладнять в'їзд в країни ЄС

«Моя логіка була дуже простою: зробити історію „магнітів“ в кожній області. Десь щось недобудоване, де потрібно заново побудувати. Це ваш бізнес. Ми зацікавлені, щоб він розвивався і наповнювали бюджет», — пояснив президент.

Картки для тих, хто часто буває за кордоном

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».