Загалом, за даними видання, в архіві фігурують майже 60 компаній, зареєстрованих українцями. Більшість з цих громадян не займаються управлінням державою і є маловідомими бізнесменами.

Хто засвітився

В реєстрі журналісти помітили фірму Pharma Distributing corp. колишнього депутата і бізнесмена Костянтина Жеваго. Як пояснили виданню в пресслужбі Жеваго, компанія припинила своє існування, а раніше займалася дистрибуцією медичних препаратів на території Латинської Америки і країн Карибського басейну.

Читайте також: Чи може Україна стати офшором і кому це потрібно

Фігурує у списку також нинішній глава Укрспирту Сергій Блєскун як директор і президент компанії Drink Inc., яка з початку 2000-х є засновником дочірнього підприємства «Дрінкс Україна», що випускає соки торгової марки «Смак».

Також виявлені фірми політиків і бізнесменів з Одеси: Golden Gate Bay Limited екс-регіонала Сергія Ківалова і одеського забудовника, власника видання Kyiv Post Аднана Ківана, а також Real Estate Holding Ltd бізнесмена Бориса Когана і екс-депутатів Ігоря таОлександра Урбанських.

Читайте також: «Чорні списки» офшорів 2020 року

Нагадаємо

В 2016 році Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів (ICIJ) вже оприлюднив так зване «Багамское досьє» (Багами Leaks), але публічний інтерфейс цієї бази даних не містив документів з міркувань захисту персональних даних. DDoS пішли далі і опублікували повний архів документів.