Про що говорили

«Дякую за стабільне партнерство та конструктивний діалог. Радий, що затвердження Радою директорів Фонду програми співпраці з Україною відбудеться найближчим часом», — заявив Зеленський.

Георгієва та президент України також обговорили ситуацію з пандемією коронавірусу у світі та в Україні.

Дивіться також: Закон 1210, транш від МВФ і прогноз курсу: чого чекати

«На жаль, статистика захворілих за день в Україні залишається ще досить високою, але водночас зростає кількість тих, хто одужав. Нині ми вже понад тиждень перебуваємо на плато захворюваності», — зазначив президент.

Георгієва також привітала ухвалення так званого «антиколомойського» закону, зазначивши, що він захищає платників податків в Україні.

Про що Україна домовилася з кредитором

Україна і МВФ попередньо досягли домовленості щодо нової 18-місячної програми фінансування stand-by на суму близько $5 мільярдів. Перший транш уряд очікує отримати протягом двох-трьох тижнів.

Читайте також: Шмигаль назвав дату отримання першого траншу від МВФ

Гроші спрямують на підтримку платіжного балансу і бюджету для подолання наслідків COVID-19 – тобто для поповнення валютних резервів і для бюджетних потреб.

Читайте також: Зрозуміти і пробачити. Що трапиться, якщо МВФ спише борг Україні та іншим країнам

Раніше повідомлялося

  • 22 травня Україна і Міжнародний валютний фонд на рівні персоналу погодили (staff level agreement) нову програму Stand-bу розмірі $5 мільярдів, яка розрахована на 18 місяців.

  • 7 травня Україна і МВФ переорієнтувалися з попередньо узгодженої трирічної програми розширеного фінансування EFF на 18-місячну програму stand by.

Читайте також: Що повинна виконати Україна, щоб отримати 5 мільярдів. Основні тези меморандуму з МВФ