Аргументи Приватбанку

«Приватбанк звернувся із заявою до державної виконавчої служби про повернення виконавчих документів за заявами шести компаній, пов'язаних з братами Суркісами, через наявні обставини підробки документів, за якими були відкриті такі провадження. Також банк найближчим часом направить відповідну заяву в правоохоронні органи», — йдеться в повідомленні банку.

Як пояснюють у Приваті, заяви на державну виконавчу службу від імені низки позивачів були підписані нібито керівництвом компаній. Проте, під час зіставлення з іншими документами підписів директорів, виникли підозри щодо автентичності таких підписів.

Читайте також: Суркіси VS Приватбанк. Кабмін подав апеляцію на рішення суду про $250 мільйонів

Те, що підписи від імені директорів компаній виконані іншою особою, підтвердили банку в спеціалізованому закладі з проведення почеркознавчої експертизи підписів.

Читайте також: Приватбанк VS Суркіси: Верховний Суд назвав винних у тиску по справі банку

На що вплине рішення суду

У суді сім'я Суркісів оскаржує правочин bail-in, під час якого багатомільярдні депозити Суркісів перетворили в акції Приватбанку, які згодом передали державі.

Договори обміну зобов'язань (bail-in) на акції додаткової емісії Приватбанку і наступні договори продажу акцій державі є технічною процедурою націоналізації банку.

Читайте також: Приватбанк оскаржить рішення суду про неправомірність процедури bail-in

Загальна сума списаних таким чином депозитів (не тільки сім'ї Суркісів) досягає 29,4 мільярда гривень.

Програш держави в суді проти Суркісів призведе до того, що Приватбанку доведеться заплатити ці гроші пов'язаним з екс-власниками банку особам, замість того, щоб перерахувати їх до бюджету. Іншими словами, держава втратить 29 мільярдів гривень.