За період з 18 березня по 19 травня вони зросли сумарно на $434 млрд, досягнувши $3,382 трлн.

Близько 20% від загального приросту статків забезпечили п'ять найбагатших людей США — глава Amazon Джефф Безос, один із засновників Microsoft Білл Гейтс, творець Facebook Марк Цукерберг, глава Berkshire Hathaway Уоррен Баффет і співзасновник Oracle Ларрі Еллісон.

Читайте також: 82% всіх грошей світу володіють мільйонери (дослідження)

Як зросли статки 

Статки Безоса збільшилася на $34,6 млрд, показавши зростання на 30,6%, Гейтса — на $8 млрд (приріст 8,2%), а Цукерберга — на $25,3 млрд (плюс 46,2%).

З мільярдерів, які входять в топ-30 США, в процентному співвідношенні найбільше зростання статків за два місяці показали власник мережі магазинів для будинку Menards Джон Менар-молодший (зростання 62,8%) і підприємець Ілон Маск (зростання 48%).

Читайте також: Першим доларовими трильйонером в історії може стати засновник Amazon

У дослідженні вказується також на збільшення кількості мільярдерів за два місяці: якщо у березні їх було 614, то в травні — 630.

У квітні США виявилися на другому місці в світі після Китаю за кількістю нових мільярдерів після економічної кризи 2009 року. За цей час загальна кількість мільярдерів у країні збільшилася на 210 осіб, в їх числі 61 ІТ-мільярдер.

Читайте також: Найбагатші люди планети за тиждень втратили $444 мільярда

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».