Що виявили в СБУ

Протягом останніх днів «накладено арешти на рахунки платників у системі електронного адміністрування податку на додану вартість» — загалом на 600 мільйонів гривень.

«У співпраці з Державною службою фінансового моніторингу України зупинено рух коштів на банківських рахунках причетних до схеми суб’єктів. Сума заблокованих коштів становить майже 30 млн грн», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Податковій заявили, що надходження від ПДВ зросли на 5%. Рада це перевірить

Також в СБУ кажуть, що оголосили підозри людині, яка ймовірно несанкціоновано втручалась у роботу систем податкової. Подробиці про ці порушення відомство повідомило раніше.

Читайте також: СБУ обшукала квартиру ексголови Податкової

Нагадаємо

  • СБУ підозрює ексочільника податкової Сергія Верланова та інших працівників ДПС у «кришуванні» конвертцентрів.
  • У межах порушеної кримінальної справи правоохоронці провели понад 100 обшуків у різних регіонах України за місцями роботи та проживання фігурантів.
  • З обшуком працівники СБУ прийшли і до колишнього очільника податкової Сергія Верланова. Водночас сам він хоче скасувати своє звільнення у суді.
  • 24 квітня на позачерговому засіданні Кабінет міністрів звільнив Максима Нефьодова з посади голови Державної митної служби і Сергія Верланова — з посади голови Державної фіскальної служби.

Читайте також: «Вони втратили довіру людей». Міністр фінансів про звільнення Нефьодова і Верланова