Що і коли запустять

«Якщо ми говоримо про більш широке коло людей, яке зможе користуватися громадським транспортом, то це вже після 22 травня. Однак можна відзначити, що буде працювати весь транспорт як в Україні, так і не в Україні в рамках нової реальності. Тобто тотальний масковий режим, обов'язкові температурні перевірки в місцях великого скупчення, постійна дезінфекція», — зазначив міністр.

До 22 травня у Міністерстві інфраструктури змінювати норми з транспорту не планують.

Їзда за правилами

Ті правила, які зараз діють в містах, продовжують діяти далі.

Це обмеження за кількістю людей, в деяких містах проїзд по пропусках.

Читайте також: Як зміниться робота транспорту з 11 травня. Прем'єр анонсував запуск додаткового громадського транспорту

Що чути про метро

Складніша ситуація з метрополітеном. У міністерстві інфраструктури не кажуть, коли запрацює метро.

«Досить важко буде в метро на рівні вагонів контролювати, скільки людей зайшло. Щоб організувати цей процес перевірки і такого важливого необхідного контролю, то це вимагає певного часу і організації. Тому теж на 22 ще точно ніхто не готовий», — пояснив Криклій.

Читайте також: Повноцінно відновити міжнародне авіасполучення планують тільки восени — МЗС

Нагадаємо

  • Нагадаємо, з 11 травня планується запустити додатковий громадський транспорт для перевезення людей, яким дозволять працювати на першому етапі ослаблення карантину.

  • 4 травня карантин продовжили до 22 травня, але з рядом послаблень.

  • У Міністерстві інфраструктури раніше повідомили про плани поступово відновлювати транспортне сполучення. За словами міністра Криклія, в червні можливе відновлення внутрішнього авіасполучення.

  • 17 березня Україна повністю обмежила пасажирське авіасполучення через спалах коронавірусу. Також зупинився залізничний і громадський транспорт, метрополітен.