У чому причина

«Зараз ми отримуємо сигнали, що ці виплати не були здійснені в повному обсязі з вини або органів місцевої влади, або головних лікарів лікарень. Почали маніпулювати щодо виплати… прораховувати якісь там погодинно або ще якось. Це недопустимі речі. Наголошую, що всі без виключення виплати повинні здійснюватися в повному обсязі», — зазначив Стапанов.

Страхування від COVID-19

Він заявив, що вже відреагував на ситуацію й направив листи головам облдержадміністрацій, щоб вони відзвітували по кожному медзакладу, які суми і яким працівникам, що лікували хворих з коронавірусом, були виплачені.

Працівники, які не отримали обіцяної заробітної плати, мають звернутися за номером 0 800 505 201 для вирішення проблеми.

Читайте також: Медикам, задіяним у боротьбі з коронавірусом, встановлять доплати до 300%

Передісторія

  • 25 квітня Кабінет міністрів ухвалив постанову, за якою медики, які працюють з хворими на коронавірус, будуть отримувати підвищену заробітну плату.

  • Раніше медикам, які працюють над ліквідацією епідемії коронавірусу, обіцяли надбавку до заробітної плати в розмірі до 200%.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».