Умови кредиту

Завдяки рішенню Національного банку щодо зниження облікової ставки відсоткова ставка за кредитом становитиме 10,5% річних.

Залучення Укравтодором коштів від Укрексімбанку під держгарантії стало можливим завдяки ухваленню законів щодо змін Бюджетного кодексу та змін до держбюджету-2020.

Читайте також: Прем'єр назвав 5 найгірших доріг в Україні. З них почнуть масштабне будівництво

«Ми як державний банк підтримуємо „Велике будівництво“. З підписанням угоди Укравтодор отримає перший транш у сумі 5,782 мільярда гривень за ставкою 10,5% річних, що на 2% нижче, ніж передбачив Кабмін», – зауважив голова правління банку Євген Мецгер.

Читайте також: Укрексімбанк потребує докапіталізації на $1 мільярд через великий портфель NPL — Мецгер

Сумарно у 2020 році заплановано відремонтувати та побудувати понад 4 тис. км доріг державного значення.

Раніше повідомлялося

  • У проекті «Велике будівництво» вже стартувало 150 об'єктів. У цілому за 2020 планується побудувати понад 6 тис. км доріг державного та місцевого значення. Про це раніше розповів міністр інфраструктури Владислав Криклій.
  • Міністр зазначив, що під час будівництва доріг жоден регіон, включаючи Донбас, не обійдуть увагою.
  • Як повідомлялося в січні, Кабмін затвердив перелік доріг, які будуть будувати і ремонтувати в 2020 році. Загальний обсяг фінансування таких робіт повинен був скласти 31,53 мільярда гривень.

Читайте також: Велике будівництво: 6 тисяч кілометрів доріг планують побудувати у 2020 році

  • Президент Зеленський у відеозверненні 25 березня заявив, що реалізація проекту «Велике будівництво» має бути продовжена, але з дотриманням усіх заходів безпеки працівників в умовах карантину з протидії поширенню коронавірусу.
  • Раніше Укравтодор запустив онлайн геоінформаційну систему, за допомогою якої можна буде відстежувати стан дорожнього покриття та ремонту доріг.

Електронний поліс ОСЦПВ від ключових страхових компаній