Звичайно, в умовах нестабільності українці не дуже-то поспішають розлучатися з великими сумами грошей, обирають товари зі знижкою або шукають інші більш раціональні пропозиції.

Таким зручним рішенням є придбання товару в розстрочку. На цей випадок у банків є окремі програми, завдяки яким фактично будь-яку покупку можна виплачувати частинами.

Перший варіант — це розстрочка від банку, яка видається клієнту незалежно від того, в якій торговій мережі або онлайн-магазині купується товар.

Другий варіант — це партнерські програми, створені банками і торговельними майданчиками.

Чудовим прикладом такого підходу можуть послужити продукти Альфа-Банку Україна, який готовий запропонувати своїм клієнтам обидва варіанти фінансування.

Перевірена класика. Розстрочка на все

Власники кредитних карт Альфа-Банку можуть перевести в розстрочку будь-яку покупку на суму від 500 грн. Робити дуже просто:

  • Ви робите будь-який платіж кредиткою на суму від 500 грн.

  • Банк надішле SMS-повідомлення з номера 3530 з кодом підтвердження і пропозицією перевести покупку в розстрочку.

  • Відправляєте повідомлення у відповідь з отриманим від банку кодом і тим самим активуєте розстрочку.

  • Отримуєте від банку повідомлення про активацію послуги.

Залишається тільки забрати товар і щомісяця рівними частинами гасити його вартість до повної виплати. Причому зробити це можна, не виходячи з дому, за допомогою мобільного банку Alfa-Mobile Ukraine, інтернет-банкінгу My Alfa-Bank або сервісу Альфа-Погашення (для карт будь-якого іншого банку).

Розстрочка без щомісячної комісії

Для клієнтів Альфа-Банку є ще один варіант. Сьогодні такі вигідні умови розстрочки не може запропонувати жоден інший банк. Мова про програму «Легка розстрочка».

Вона діє в мережах-партнерах Альфа-Банку, таких гігантах-лідерах ринку, як: «Фокстрот», Vodafone, Eldorado, Rozetka. Але найприємніше в «Легкій розстрочці» те, що виплати проходять БЕЗ щомісячної комісії.

Розстрочка доступна і в офлайн-магазинах, і при купівлі онлайн. Оскільки другий варіант сьогодні набагато актуальніший, розповідаємо, як працює «Легка розстрочка» при купівлі онлайн.

Активація розстрочки проходить при оформленні товару на сайті партнера:

  • Обираєте спосіб оплати «Кредит», а далі — «Альфа-Банк. Легка розстрочка».

  • Вводите 4 останні цифри своєї кредитної картки Альфа-Банку у відповідне поле сторінки і підтверджуєте своє замовлення.

Після цього схема ідентична класичній оплаті частинами: на ваш телефон надійде SMS з номера 3530 з кодом. Відправляєте SMS з кодом у відповідь, щоб заявка на розстрочку була прийнята в роботу. Активація буде підтверджена також за допомогою повідомлення.

Чому розстрочка — вигідне рішення?

В першу чергу — це недорого. «Оплата частинами» від Альфа-Банку передбачає ставку 0,01% річних. Щомісячна комісія також невелика — 1,8% від суми для термінів від 3 до 24 місяців. А якщо мова йде про партнерську «Легку розстрочку», то при тій же ставці в 0,1% річних щомісячна комісія зовсім не стягується.

При цьому в обох варіантах все спрощено та прозоро — погашення проводиться рівними частинами, а контролювати процес можна через мобільний додаток, кабінет в My Alfa-Bank, або отримуючи звіти від банку у вигляді SMS або e-mail.

Звичайно, завжди виникає закономірне питання: чому розстрочка, а не кредит і в чому різниця? Вся справа в тому, що, купивши щось в розстрочку, покупець зобов'язується повертати вартість товару частинами протягом певного періоду. Купуючи ж товар в кредит, ви змушені будете оплатити відсотки за кредитом за кожен день використання кредитних коштів. Ця принципова відмінність дозволяє банку і торговій мережі розрахувати оптимальні і доступні позичальникам комісії і ставки кредитування, щоб зробити послугу зрозумілою і вигідною для всіх учасників угоди.