Що перевірить комісія

За створення комісії 24 квітня проголосувало 324 народних депутати. Комісія має розслідувати, чи справді за допомогою «скруток» з податку на додану вартість (ПДВ) до бюджету недораховувалися мільярди гривень доходів. Також має проаналізувати діяльність нового керівництва ДПС та ДМС.

Читайте також: Медичні засоби ввозитимуть в Україну без мита й ПДВ

У чому звинуватили ДПС

Заяви про те, що керівництво податкової начебто сприяє ухиленню від сплати ПДВ робив колишній голова Мінфіну Ігор Уманський одразу після своєї відставки з посади, на якій він побув менше місяця.

Що кажуть у Податковій

У відповідь на ці звинуваченя у Державній податковій службі, навпаки, заявили, що надходження від ПДВ до бюджету зросли на 5,3%.

«Без урахування НАК Нафтогаз України, Укргазвидобування, Укртрансгаз, ПАТ «Укрнафта» за деклараціями березня 2020 року було задекларовано 17,9 млрд грн ПДВ, що на 900 млн грн, або на 5,3% більше, ніж минулого року», — повідомляють у ДПС.

Голова ДПС Сергій Верланов заявив, що схеми з ухилення від сплати ПДВ наразі «мінімізовано».

«Попри масовані атаки шахраїв та їх покровителів, кошти і надалі надходитимуть до бюджету, а чесний бізнес вчасно отримуватиме відшкодування», — зазначив голова ДПС.

Раніше повідомлялося

  • У 2019 році бізнесу відшкодували 151,9 млрд грн податку на додану вартість (ПДВ). Це на 15,4% більше, ніж у 2018 році.