Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 11 травня. За розрахунками НАН України, очікуються ще два піки захворюваності: один орієнтовно в кінці квітня, другий — між 3 і 8 травня.

Коли НБУ знову запустить друкарський верстат

Чотири пропущених Мінфіном аукціони з розміщення ОВДП розтривожили фінансовий ринок. Всі бояться дефолту і порожньої скарбниці. Від влади чекають відкритої емісії гривні і, як наслідок, девальвації нацвалюти і прискорення інфляції

Уряд розширив програму підтримки малозабезпечених українців

Кабінет міністрів буде по-новому розраховувати сукупний дохід сім'ї, визначаючи її право на соціальну допомогу від держави. Відповідне рішення уряд ухвалив 22 квітня.

Українці, яким скоротили години роботи в період карантину, будуть отримувати компенсацію

Уряд затвердив суму й порядок виплати компенсації витрат на зарплати в разі часткового безробіття через карантин. 

Скільки зараз платять безробітним і як отримати державну допомогу

Від початку карантину, тобто з 12 березня, в службі зайнятості зареєструвалося 89,2 тис. безробітних. Загалом кількість офіційних безробітних збільшилась порівняно з аналогічним періодом минулого року на 27%.

Кабмін ввів державне регулювання цін на низку товарів (список)

Уряд запроваджує державне регулювання цін на соціально значущі продукти харчування, лікарські засоби, товари медичного та протиепідемічного призначення. 

Як заробити під час карантину: 6 ідей

Карантин і економічна криза багатьох залишили без роботи. Питання додаткового заробітку актуальне як ніколи. Онлайн-сервіс замовлення послуг Kabanchik.ua розповів «Мінфіну», в кого є шанси не залишитися без роботи в цей непростий час.