Падіння обсягів

Загалом, за розрахунками Світового банку, за підсумками 2020 року трудові мігранти перекажуть до країн з низьким рівнем доходу $445 мільярдів.

«Грошові перекази трудових мігрантів є життєво важливим джерелом доходу для країн, що розвиваються. Економічне падіння, яке викликав коронавірус, серйозно впливає на здатність мігрантів відправляти гроші додому», — йдеться у звіті.

Читайте також: В Україну повернулося 2 мільйони заробітчан. Як уряд планує їх втримати

Світовий банк зазначає, що трудові мігранти — чи не найбільш вразливі до звільнень через карантинні обмеження, які запроваджують для стримування COVID-19. Разом з цим, такі перекази є життєво важливими для мільйонів родин у всьому світі.

Передісторія

  • У 2019 році заробітчани переказали до України $12,017 мільярда.

Читайте також: Куди подінуться наші заробітчани після карантину

  • В Україні запустять іпотечні програми, щоб допомогти заробітчанам, які через пандемію коронавірусу повернулися до країни. Про раніше заявив президент Володимир Зеленський.
  • За його словами, частина українських заробітчан через пандемію повернулася до країни не тимчасово.

Читайте також: Зеленський обіцяє зарплати, як у Польщі, через 4 роки

  • 3 грудня 2019 року президент Володимир Зеленський анонсував державну програму кредитування бізнесу «Повертайся і залишайся». Мета програми — повернути додому українських заробітчан і надати доступні кредити на власну справу.

  • Держава компенсує підприємцю частину відсотків за кредитом — ставки складають від 5 до 9% річних в залежності від кількості створених робочих місць з можливістю щоквартального зниження процентної ставки.

  • У межах програми українські підприємці можуть отримати кредит або кілька кредитів на розвиток бізнесу терміном до 5 років на суму до 1,5 млн грн.