Новий підхід до розрахунку доходу

У Кабміні вважають, що новий підхід до розрахунку доходів малозабезпечених сімей дасть змогу розширити програму державної соціальної підтримки на тих українців, які втратили роботу під час карантину.

Зміни передбачають, що до розрахунку сукупного доходу родини, яка претендує на соціальну допомогу від держави, не буде враховуватися отримана заробітна плата, а лише допомога по безробіттю.

Читайте також: Допомогу по безробіттю будуть виплачувати з першого дня реєстрації

Скільки українців отримають допомогу

«Цією підтримкою буде охоплено близько 100 тисяч громадян. Середньомісячній розмір допомоги для малозабезпеченої сім’ї, в якій виховуються неповнолітні діти, становитиме від 2800 до 3020 гривень», зазначають в уряді.

Крім цього, уряд запровадив допомогу для ФОПів, які виховують дітей віком до 10 років. Їм виплачуватимуть соціальну підтримку на період карантину.

Читайте також: Кабмін планує виплачувати допомогу на догляд за дітьми ФОПам, що втратили роботу через карантин

Раніше повідомлялося

  • Напередодні прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що через карантин в Україні безробітними стало 2 мільйони людей.
  • Станом на 17 квітня в Україні офіційно зареєструвалося безробітними 411 тисяч людей, з яких понад 100 тисяч втратили роботу у період карантину.
  • За розрахунками Торгово-промислової палати, кількість безробітних в Україні через карантин зросла до 1,3 мільйона людей.