Розрахунки уряду

За словами Шмигаля, скорочення витрат на закордонні поїздки має компенсувати недоотримання українською економікою значних надходжень від трудових мігрантів, які раніше пересилали валюту з-за кордону, а наразі повернулися в Україну.

«За нашими підрахунками, до $5 мільярдів не виїде з України в Туреччину, Єгипет і так далі під час літнього туристичного сезону. Тому такий природний компенсатор працює сам собою», — заявив Шмигаль.

Читайте також: В Україну повернулося 2 мільйони заробітчан. Як уряд планує їх втримати

Прем'єр вважає, що грошовий потік від українських заробітчан у 2020 році може зменшитися вдвічі за підсумками 2020 року.

Читайте також: Куди подінуться наші заробітчани після карантину

За розрахунками уряду, від початку запровадження карантину до України повернулося 2 мільйони трудових мігрантів. Влада розробляє вигідні програми кредитування та інші пропозиції, щоб спонукати мігрантів залишитися вдома.

Раніше повідомлялося

  • У 2019 році заробітчани переказали до України $12,017 мільярда.
  • Обсяги грошових переказів дозволили істотно зменшити курс іноземних валют у 2019 році. Так, у грудні курс долара опустився до 23,2 гривні — на 5 гривень від початку минулого року.

Читайте також: Статистика помиляється. Скільки валюти заробітчани привозять в Україну насправді

  • Інтерес українців до трудової міграції за кордон у другій половині 2019 року значно знизився. Зацікавленість українців у виїзді за кордон досягла свого піку в березні 2019 року. До кінця року вона знизилася на 10,4%.