Наприкінці березня суд вперше визнав фізособу банкрутом. Поки що в судах розглядається небагато подібних справ — ще кілька десятків. Але вже скоро з'являться тисячі боржників, які через кризу втратять можливіть обслуговувати кредити. І, можливо, єдиним виходом для них стане банкрутство. «Мінфін» з'ясував, чи варто.

Коронавірус вдарить по «тіні». Що насправді буде з економікою України

МВФ очікує, що ВВП України скоротиться цього року на 7,7%, а кожен десятий українець залишиться без роботи. Однак, цифри, які озвучує Фонд можуть виявитися лише вершиною айсберга. Адже значна частина нашої економіки знаходиться в тіні.

Президент підписав закон про єдиний рахунок для сплати податків

Ухвалені зміни забезпечують створення єдиного рахунку для сплати податків і зборів, передбачених Податковим кодексом, крім ПДВ та акцизного податку з реалізації пального та спирту етилового, а також митних платежів, єдиного соціального внеску. Усі податки сплачуються через Електронний кабінет платника податків.

Коли карантин закінчиться — світ буде іншим. Поради бізнесу від Білла Гейтса

Про те, що зміниться в світі після пандемії, і до чого готуватися бізнесу, розповів засновник Microsoft Білл Гейтс. Портал Mc.today переклав його інтерв'ю шеф-редактору платформи LinkedIn Даніелю Роту. «Мінфін» пропонує ознайомитися з його ключовими тезами.

Чому інформація про депозити на «Мінфіні» завжди актуальна (відео)

На «Мінфіні» є кілька сервісів, які допомагають читачам стежити за ставками за депозитами в українських банках і підбирати найвигідніші програми. Днями у нас з'явилася новинка — сервіс огляду депозитних ставок. Тут можна побачити і порівняти дохідність за вкладами в гривні, доларах і євро на найпопулярніші терміни — 3,6, 9 і 12 місяців. Окремо можна подивитися ставки за депозитами громадян і корпоративних клієнтів.