Суть клопотання

Ексвласники банку вимагали дозволу оскаржити рішення Апеляційного суду від жовтня 2019 року, яке повністю скасувало рішення Високого суду Лондона від листопада 2018 року, та яким було підтверджене, що англійський суд має юрисдикцію розглядати позов Приватбанку щодо шахрайства, здійсненого за попередньою змовою осіб.

Читайте також: Суд Лондона зобов’язав Коломойського і Ко повернути Приватбанку витрати

Що вирішив суд

У рішенні, винесеному суддями 6 квітня 2020 року, Верховний суд відмовив у задоволенні клопотань, «оскільки клопотання не стосуються питань права, які повинні розглядатися в даний момент».

Також Верховний суд зобов’язав Коломойського, Боголюбова та їхні компанії відшкодувати витрати, понесені Приватбанком щодо їхніх невдалих клопотань.

Таким чином, у ексвласників банку та компаній більше немає жодних способів оскарження.

Читайте також: Перше читання пройдено. Рада ухвалила «антиколомойський» законопроєкт

А отже позов Приватбанку надалі розглядатимуть по суті у Високому суді Лондона. Банк впевнений, що в підсумку йому вдасться відшкодувати понад $3 млрд, які він вимагає у провадженнях.

Передісторія

  • 15 жовтня 2019 року Приватбанк виграв апеляцію у Лондонському суді, який підтвердив юрисдикцію розгляду позову банку проти Коломойського та Боголюбова.
  • Цим рішенням суд продовжив всесвітній арешт активів колишніх власників Приватбанку, який підозрюють у тому, що вони вивели з банку $1,9 мільярда на офшорні компанії.
  • 17 жовтня Господарський суд Києва переніс ухвалення остаточного рішення у справі про повернення акцій Приватбанку Коломойському.
  • У суді вирішили дочекатися результатів апеляції, яку подала держава на рішення Окружного адміністративного суду, який визнав націоналізацію Приватбанку незаконною.

 Оформити депозит у Приватбанку