Що буде з курсом

За минулий тиждень курс долара до гривні значно знизився на всіх сегментах валютного ринку на 2,9-3,7%.

Так, з минулого понеділка офіційний курс долара США, встановлений НБУ, знизився з 28,18 грн до 27,37 грн (-2,9%). Попит/пропозиція долара на міжбанку, за даними компанії «Укрділінг», за цей же час знизилися з 28,08/28,13 до 27,23/27,26 (-3,0%/-3,1%).

Читайте також: На наступному тижні долар подешевшає — аналітик

Середні курси купівлі/продажу готівкового долара в банках за тиждень знизилися з 27,99/28,57 до 27,07/27,53 (-3,3%/-3,7%). При цьому спред між середнім продажем і середньою покупкою скоротився з 2,1% до 1,7% за рахунок більш швидкого зниження курсу продажу у порівнянні з покупкою.

Що впливає на курс

На ринку діють одночасно декілька сприятливих для гривні факторів.

По-перше, збільшили продаж валюти аграрії, користуючись досить сприятливим курсом.

Читайте також: Чи впорається гривня з карантином

По-друге, різко скоротили попит на валюту підприємства-імпортери. Насамперед, через зниження попиту населення на некритичний споживчий імпорт, дорогу техніку і т. д.

Прогноз на тиждень

«На цьому тижні ми очікуємо зниження курсу долара до гривні», — заявив експерт.

Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень поблизу 26,4 грн, а готівковий долар у банках може торгуватися близько 26,3/26,7 грн.

Раніше повідомлялося

  • Ситуація на валютному ринку стабільна і контрольована. За останній тиждень попит і пропозиція на іноземну валюту в Україні вирівнялися. Про це заявив директор департаменту фінансової стабільності Нацбанку Віталій Ваврищук.

Читайте також: НБУ розповів, хто розхитує ринок. Валюту купують українські компанії, нерезиденти ні при чому