Що відомо про поправки

Відповідаючи на запитання, коли відбудеться наступне засідання ВР і коли депутати планують прийняти банківський законопроект, Арахамія зазначив: «Зараз йдуть консультації. Ми чекаємо, у нас було, згідно з регламентом, 7 днів з моменту голосування в першому читанні на те, щоб народні депутати мали можливість подати свої поправки до цього законопроекту».

За його словами, на сьогодні вже зареєстровано 5 тисяч поправок.

Читайте також: Стало відомо, які поправки внесли до «антиколомойського» закону після обговорення з МВФ

«Ми розуміємо, що буде чинитися максимальний опір цьому процесу. Є чутки, що ця кількість поправок може бути збільшена до 8 або 10 тисяч. Це можливість заблокувати просування цього законопроекту», — сказав депутат.

Читайте також: Приватбанк подав позов проти Коломойського і Боголюбова на $5,5 мільярда

Раніше повідомлялося

  • Фінальна версія проекту закону №2571 про банки наприкінці березня була узгоджена з Міжнародним валютним фондом.
  • 30 березня Верховна Рада прийняла законопроект у першому читанні. Друге читання, за інформацією ЗМІ, очікується 7 квітня.
  • Законопроект передбачає, що власники та ексвласники банку, інтереси яких були порушені через виведення банку з ринку, можуть отримати відшкодування шкоди тільки грошовій формі.
  • При цьому визнання незаконним рішення щодо виведення банку з ринку не може бути підставою для його скасування.

«Антиколомойський закон» є основним prior action МВФ, який має виконати Україна, щоб для неї була відкрита нова трирічна програма на $5,5 млрд.