Що вирішили кредитори

У заяві йдеться, що вплив коронавірусу на економіку буде дуже серйозним, проте найбільше його відчують країни з низьким рівнем доходу.

«Група Світового банку та МВФ закликають уряди всіх держав-кредиторів призупинити стягнення боргів з країн МАР (Міжнародної асоціації розвитку — ред.) відповідно до двосторонніх кредитних угод», — сказано в повідомленні.

Читайте також: Дві умови. МВФ може збільшити розмір допомоги Україні до $8 мільярдів

Коли визначать перелік країн

Країни G20 мають визначити перелік держав, які мають несприятливу ситуацію з заборгованістю, та надати пропозиції щодо пом'якшення боргового навантаження на них.

«Зараз вкрай важливо забезпечити допомогу країнам, що розвиваються, та надати сильний сигнал фінансових ринків», — наголошується в заяві.

Читайте також: Економіки, що розвиваються, потребують не менше $2,5 мільярда — глава МВФ

Організації запропонували країнам G20 визначити країни з нестійкою борговою ситуацією. Ці пропозиції організації мають подати для схвалення Комітету з розвитку під час Весняних нарад 16-17 квітня.

Зазначимо, що Україна є повноправним членом Міжнародної асоціації розвитку з 2004 року.

Раніше повідомлялося

  • МВФ може збільшити розмір допомоги Україні з $5,5 млрд до $8 млрд у разі прийняття парламентом нового законопроекту щодо банків-банкрутів та закону про ринок землі.
  • В іншому випадку Україна може розраховувати лише на $1,5 млрд.
  • Угода з МВФ дасть змогу Україні отримати ще $1 млрд від Світового банку, Європейського банку реконструкції і розвитку та Євросоюзу.

Читайте також: Стало відомо, які поправки внесли до «антиколомойського» закону після обговорення з МВФ