Відмова у виплаті

«Ситуація, що склалася зараз, а саме надання хворобі статусу пандемії, віднесена у договорах страхування до винятків, і може стати підґрунтям для часткової або повної відмови у страховій виплаті», — кажуть в ПЗУ Україна.

Зазначимо, раніше у страхових компаніях заявляли, що програми медичного страхування будуть покривати Covid-19 так само як і всі інші вірусні захворювання, але зараз свого клієнта страхові компанії ведуть доти, доки його не відправили здавати тест на коронавірус.

Актуальні дані щодо поширення вірусу

«Звертаємо увагу, що до моменту, доки лікарем (швидкої допомоги, сімейним, терапевтом, ін.) прийнято рішення про направлення застрахованої особи для проведення тесту на коронавірусну інфекцію, випадок вважається страховим і супроводжується медичним асистансом в штатному режимі, в рамках умов договору страхування», — зазначає начальник відділу продукт-менеджменту і методології Департаменту особистого страхування СК «ARX» Андрій Басараб.

У випадку негативного результату на Covid-19 клієнт страхової компанії може знову звернутися у СК і розраховувати на покриття своїх витрат на лікування.

Загалом, у СК зазначають, що схема надання допомоги при симптомах ГРВІ залишається незмінною і надається в звичайному порядку.

Ситуація з пандемією в Україні

Станом на 10:00 26 березня в Україні 156 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 5 летальних, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. За добу було зафіксовано 43 нові випадки.