«Ми продовжуємо карантин і запроваджуємо надзвичайну ситуацію на всій території України на 30 днів, терміном до 24 квітня 2020 року. З можливістю його подальшого продовження згідно з чинним законодавством. Або якщо ми впораємося й поборемо цю ситуацію скоріше, тоді будемо окремо приймати рішення на засіданні Кабінету міністрів», – сказав прем’єр -міністр Денис Шмигаль.

Читайте також: Ліки від коронавірусу. АМКУ штрафуватиме за неправдиву рекламу

Режим надзвичайної ситуації: що це

Прем’єр -міністр попросив не плутати надзвичайну ситуацію та надзвичайний стан.

Він наголосив, що режим надзвичайної ситуації не обмежує конституційні права громадян, а «лише консолідує зусилля для подолання загрози».

Читайте також: 10 фейків про коронавірус: гаряча ванна, укуси комарів та нова вакцина

Тотальний карантин

  • Уряд запровадив в Україні карантин у зв’язку з поширенням коронавірусу COVID-19 спочатку на три тижні — з 12 березня по 3 квітня.
  • З 15 березня держава на два тижні закрила кордони для іноземних громадян, а з 17 березня — повністю закрито авіасполучення.
  • З 17 березня по всій Україні закрили заклади харчування, торгові центри, перукарні, розважальні заклади. Продовжують роботу: продуктові і господарські магазини, аптеки, АЗС, банки і банкомати, страхові компанії.
  • З 23 березня в Києві заборонили рух громадського транспорту, зокрема метро. Перевозять тільки медиків, рятувальників, поліцейських, комунальників, працівників продуктових магазинів та аптек, а також співробітників стратегічних підприємств.

Скільки хворих в Україні

  • На ранок 25 березня станом на 10:00 25 березня в Україні 113 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 4 летальні, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні.
  • За добу було зафіксовано 29 нових випадків. Виявлено перші випадки інфікування у Волинській, Одеській, Луганській та Запорізькій областях.

Актуальні дані щодо поширення вірусу