Що відомо

«Наші колеги з Міжнародного банку реконструкції та розвитку зараз ведуть  переговори щодо виділення 500 мільйонів кредиту для підтримки бюджету України. І на додаток до цього ведуться переговори про кількамільйонне спеціальне фінансування, яке піде на боротьбу з коронавірусом», — сказала Волошина.

Вона також додала, що через коронавірус та введення обмежувальних заходів найбільше постраждає малий бізнес, особливо сфери послуг.

«Тому що ніхто не розуміє, як надовго затягнеться припинення діяльності цього бізнесу», — підсумувала генеральний директор IFC.

Читайте також: Уряд створює стабілізаційний фонд на 200 мільярдів гривень

Раніше представники Світового банку повідомили, що гроші, які банк має намір виділити країнам, насамперед повинні піти на розвиток національних систем охорони здоров'я. Близько $4 млрд, призначених для цих кредитів, будуть взяті з активних програм СБ.

Коронакриза в Україні: хто виграє, а хто програє (відео)

Україна очікує на допомогу від МВФ

  • Україна і МВФ ведуть переговори щодо збільшення кредитування з $5,5 млрд до $9,5 млрд. Фінансування може бути за двома програмами: розширеного фінансування (EFF) і швидкого фінансування на потреби боротьби з коронавірусом (RFI).
  • Обидві програми можуть бути схвалені МВФ одночасно за прискореною процедурою, а загальний розмір першого траншу сумарно може скласти $3 млрд, третина з яких піде на фінансування дефіциту держбюджету.
  • Обов'язковими попередніми умовами для затвердження EFF залишається прийняття закону про банки, який повинен зробити неможливим повернення націоналізованих банків колишнім власникам, і закон про ринок землі.

Читайте також: ООН та ВООЗ планують виділити Україні $58 мільйонів для боротьби з коронавірусом

Раніше повідомлялося

  • Європейський банк реконструкції та розвитку виділить мільярд на підтримку країн, де він працює. Україна серед цих країн.
  • 3 березня 2020 року Світовий банк також заявив про намір надати країнам кредити, в розмірі $12 млрд для боротьби з коронавірусом.