Як продавав валюту регулятор

«Національний банк продавав валюту для згладжування надмірних коливань. Втім, сьогодні, інтервенції з продажу валюти становили лише $50 млн, на відміну від минулих тижнів, коли ми продавали по $100-300 млн щоденно», — зазначив регулятор.

Інтенсивність коливань на валютному ринку ослабла й він виглядає більш збалансованим.

Читайте також: Населення починає продавати готівкову й безготівкову валюту (дані НБУ)

Пояснення НБУ

Центробанк зазначив, що останніми днями спостерігається збільшення кількості продавців валюти на міжбанку, а також падіння попиту на інвалюту з боку фізичних осіб.

«В останні дні минулого тижня громадяни купували валюти стільки ж, скільки і продавали, не формуючи додаткового тиску на гривню», — наголошується в повідомленні.

Читайте також: Карантин спустошує каси банків. НБУ вирішує проблему з нестачею валюти

Скільки населення купило й продало валюти

За даними НБУ, чиста купівля населенням безготівкової валюти з початку березня склала чверть мільярда доларів.

Як повідомляли в НБУ, за минулий тиждень, з 9 по 16 березня, обсяг викупленої валюти становив приблизно $300 млн. Щоденно фізичні особи купували близько $30-40 млн.

Читайте також: НБУ порадив українцям не приймати імпульсивних рішень. Депозит в гривні все одно вигідніше, ніж долар під матрацом

А от на готівковому ринку почав уже переважати продаж населенням валюти. Дається взнаки дефіцит паперового долара. Євро завезли, оскільки європейську готівкову валюту простіше доставити.