«Наглядова рада НАК „Нафтогаз“продовжила контракт з головою НАК Андрієм Коболєвим ще на 4 роки — до 22 березня 2024 року. За умовами нового контракту, зарплата керівника НАК зменшена більш ніж в 2 рази. Також скасовано премії та знято з порядку денного питання виплати бонусів », — йдеться в повідомленні.

Додатково голові НАК «Нафтогаз» встановлено низку критеріїв оцінки ефективності діяльності, серед яких виконання плану надходжень до бюджету і зростання видобутку українського газу.

«Уряд підтримав це кадрове рішення з урахуванням умов Наглядової ради», — наголошується в повідомленні.

Читайте також: Коболєв пропонує приватизувати Нафтогаз, щоб закрити питання високих премій

Що відомо про Коболєва

Чинний контракт з Коболєвим закінчується наприкінці березня 2020 року. Його продовжив на 1 рік експрем'єр-міністр часів Петра Порошенка Володимир Гройсман, який «дав Коболєву випробувальний термін».

Читайте також: Коболєв за рік заробив 286,5 мільйона

Андрія Коболєва критикують за призначення топменеджерам Нафтогазу багатомільйонних премій за підсумками перемоги у Стокгольмському арбітражі над Газпромом.

Повідомлялося, що близько $29 млн (1%) із отриманих від Газпрому $2,9 млрд боргу, згідно з контрактом, повинні піти на виплати премій топменеджерам Нафтогазу.

Пізніше Кабмін встановив жорсткі ліміти на преміальний фонд держкомпаній і провів роз'яснювальну бесіду з наглядовими радами державних компаній, щоб ті утрималися від виплат величезних премій за чинними контрактами.

Читайте також: В Нафтогазі прокоментували чутки про премії з виплаченого Газпромом боргу

Попри всі суперечності, за часів правління Коболєва було проведено реформу Нафтогазу, виграно ключові судові процеси над Газпромом та забезпечено постачання газу до України з інших країн, окрім Росії.