«Обмеження пересування людей між Києвом та іншими населеними пунктами України, а також перебування в громадських місцях без крайньої необхідності носить поки що виключно рекомендаційний характер», — підкреслив він.

На в'їзд і на виїзд Київ поки закривати не планується. Говорячи про те, чи будуть скасовані приміські маршрути електричок і маршруток, Поворозник зазначив, що це питання до урядових комісій.

Читайте також: Україна через коронавірус припинила видавати візи

«Відміна маршрутів потягів - це питання до Кабінету міністрів, який повинен врегулювати питання перевезення пасажирів між містами в Україні», — сказав він.

Робота метро та іншого громадського транспорту обмежуватися поки не буде, проте рекомендується надягати маски.

Поворозник нагадав, що влада настійно рекомендує виходити з будинку тільки на роботу, в магазин чи аптеку/лікарню.

Загрози коронавіруса. Україна відсидиться в стороні або ні (відео)

«Більше ні під яким приводом з дому не виходити. Максимально обмежити соціальне спілкування, включаючи родичів», — сказав він.

Обмеження попередньо будуть діяти до 3 квітня, але про скасування «карантину» буде окреме розпорядження.

Раніше повідомлялося

З 17 березня встолиці закривають заклади харчування, торгові центри, перукарні, розважальні заклади.

Дані щодо поширення коронавіруса

16 березня у світі зареєстровано 169 387 лабораторно підтверджених випадків захворювання коронавірусною інфекцією COVID-19, померли 6513 людини, 77 257 одужали.

Свіжа статистика на 16 березня 2020 року

Ситуація з пандемією в Україні

  • Зараз в Україні зафіксовано п'ять випадків зараження коронавірусом: у Чернівецькій та Житомирській областях. Один — летальний.

У ВООЗ попереджають: в країні може збільшитися кількість заражених. Але заспокоюють: більшість людей легко переносять хворобу.

  • З 12 березня в Україні ввели тритижневий карантин у зв'язку з коронавірусом. Всі навчальні заклади повинні бути закриті до 3 квітня включно, масові заходи заборонено, якщо на них будуть більше 200 чоловік.