Прогнози банку щодо економіки

«Нас часто запитують про наші коротко-і довгострокові прогнози економічного впливу ситуації на економіку. На даний момент дуже важко зробити остаточні висновки, маючи на увазі динаміку подій. Вже зрозуміло, що макроекономічні показники регіонів діяльності ЄБРР будуть переглядатися, але, на відміну від фінансової кризи 2008, про можливість подальшого зростання економік можна говорити тільки після того, як загроза вірусу відступить», — заявив старший Радник ЄБРР з зовнішніх зв'язків Україна, Білорусь, Росія, Центральна Азія, Монголія Антон Усов.

Читайте також: МВФ знижує прогноз зростання світової економіки. Причина — коронавірус

Що відомо про виділення допомоги

  • Міжнародний валютний фонд заявив про готовність виділити $50 млрд для допомоги країнам, що розвиваються і фінансово неблагополучним країнам для боротьби з поширенням нового коронавірусу.
  • 3 березня 2020 року Світовий банк (СБ) також заявив про намір надати країнам кредити в розмірі $12 млрд для боротьби з коронавірусом.

Читайте також: Через коронавірус Китай закачає у власну економіку 156 мільярдів євро

  • За словами представників Світового банку, насамперед ці гроші мають піти на розвиток національних систем охорони здоров'я. Близько $4 млрд, призначених для цих кредитів, будуть взяті з активних програм СБ.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram