Свіжа статистика на 16 березня 2020 року

Нові обмеження по Україні

У МОЗ закликають переглянути і посилити діючі обмеження, а саме:

  • змінити графік громадського транспорту;
  • обмежити пересування всередині країни;
  • обмежити на зібрання людей — не більше 10 осіб;
  • закрити на час карантину ТРЦ і заклади громадського харчування.

Загрози коронавірусу. Україна відсидиться в стороні чи ні (відео) 

Аналогічні заходи вже запровадили багато країн. Наприклад, сьогодні стало відомо, що найбільші міста США — Нью-Йорк і Лос-Анджелес оголосили про закриття барів, ресторанів і скасування будь-яких святкових гулянь. Це повинно уповільнити поширення коронавируса.

Всім залишатися вдома

З завтрашнього дня, 17 березня, Україна повністю закриває пасажирське авіасполучення з іншими країнами.

Також стало відомо, що з 14 березня через карантин консульські закордонні установи, консульські відділи в міжнародних пунктах пропуску та Департамент консульської служби МЗС України тимчасово припиняють видавати громадянам візи.

Як довго буде діяти ця заборона, в МЗС поки не повідомляють.

Ситуація з пандемією в Україні

  • Зараз в Україні зафіксовано три випадки зараження коронавірусом: у Чернівецькій та Житомирській областях. Один — летальний.
  • 15 березня стало відомо, що три людини госпіталізовані в інфекційне відділення клінічної лікарні в Чернівецькій області з підозрою на коронавірус (COVID-19).

Джерело

У ВООЗ попереджають: в країні може збільшитися кількість заражених. Але заспокоюють: більшість людей легко переносять хворобу.

  • З 12 березня в Україні ввели тритижневий карантин у зв'язку з коронавірусом. Всі навчальні заклади повинні бути закриті до 3 квітня включно, масові заходи заборонено, якщо на них будуть більше 200 чоловік.

Раніше повідомлялося