Чим аргументує

Чурій зазначив, що поки прогнозувати наслідки пандемії для світової економіки досить складно, оскільки ситуація динамічно розвивається.

«Економіка така річ, що вона буде пристосовуватися. Ми, напевно, в кінці будемо мати трохи іншу світову економіку. Вона, напевно, буде більш диджиталізована, частина працівників буде працювати з дому, дистанційно», — сказав він.

Читайте також: Життя у віддаленому доступі — 5 способів скрасити карантин

Крім того, Чурій вважає, що певні галузі економіки можуть виграти в результаті. «Наприклад, якщо говорити про інтернет-компанії», — сказав він і додав, що це також стосується телевізійних продуктів.

Читайте також: Коронавірус може вплинути на економіку більше, ніж фінансова криза 2008/2009 років — Moody's

Раніше повідомлялося

Раніше аналітик ІГ «Універ» Михайло Федоров проаналізував кризові явища, пов'язані з коронавірусом, і оцінив їх вплив на економіку України.

За його словами, Україна недостатньо сильна, щоб захистити людей від коронавірусу. У нашої держави немає таких ресурсів, як у розвинених країн. Натомість українська економіка більш стійка порівняно з іншими країнами.

Читайте також: Особливості нової фінансової кризи і чим вона небезпечніша за попередні

Статистика поширення вірусу

  • Станом на 15 березня у світі зареєстровано 156 400 випадків захворювання COVID-19, з них 73968 (47,3%) осіб одужали.
  • За межами Китаю зафіксовано 75 405 випадків в 134 країнах / територіях / регіонах.
  • В Україні зареєстровано три лабораторно підтверджених випадки COVID-19: у Чернівецькій області — два випадки і в Житомирській — один (летальний).
  • Протягом дня 14 березня у Центр надійшло 12 повідомлень про підозру на COVID-19 (Черкаська 1, Волинська 1, Чернівецька 5, Рівненська 3, Київська 1, Тернопільська 1).